Zilveren veer

Regelmatig plaats ik gedichten op de site www.gedichtensite.nl. Vaak doe ik dat doordat ik geïnspireerd raakte door het maandthema. Een woord of een zin in relatie tot teksten uit de Bijbel. In september was het thema Vergeving. Een moeilijk thema. Vergeving vragen, maar ook zelf vergeven. Vergeving vragen doen we wel, maar vergeven wij wel makkelijk iemand anders? Dat waren mijn gedachten bij dit thema. Ik schreef drie gedichten over dit thema.

Een jury buigt zich over alle inzendingen en deelt een Gouden en een Zilveren veer uit, en tien eervolle vermeldingen. Ik was vereerd dat mijn gedicht ‘Van gebed naar uitvoering’ de Zilveren veer kreeg. Een gedicht geïnspireerd door een regel uit dat gebed dat vrijwel iedereen kent, het Onze Vader. Vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren.

Van gebed naar uitvoering

Vergeef mij
vergééf mij
vergeef míj

gelijk

ook ik
óók ik
ook ík

vergevenBloemencorso Rijnsburg 2011 088 web

zal
kan
mag
moet
wil

Nu.
Doen.

 

This entry was posted in Nieuws, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.