Over Frederieke

Schrijven is een hobby van mij geweest zo lang als ik mij kan herinneren. Ik merkte dat ik mij goed kon uiten als ik mijn emoties als gedicht opschreef. Niet rijmend, niet in een bepaalde vorm, maar altijd wel in een bepaalde cadans. Ik schreef alleen voor mijzelf. Om narigheid van mij af te schrijven.

Een paar vriendinnen nam ik in vertrouwen. Tot mijn verbazing waren die ontroerd door wat ik schreef. Ik liet meer mensen mijn gedichten lezen. Ik sprak toen overigens liever van ‘teksten’. En steeds zag ik die ontroering. Daardoor veranderde er iets. Ik schreef niet langer alleen voor mij, maar ook voor anderen. Ik schreef niet langer alleen om narigheid van mij af te schrijven, maar ook over mooie en fijne dingen. Ik ging bewust op zoek naar woorden die mensen kunnen raken.
Tegenwoordig wil ik ontroeren en troosten, ik wil iets van mijn positieve levensinstelling overbrengen en ik schroom niet iets van mijn geloofsovertuiging te uiten.

Steeds groter werd de kring van ‘fans’ die regelmatig mijn gedichten te lezen kregen. Ik kreeg vaak het welgemeende advies om eens naar een uitgever te stappen met mijn gedichten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Nu heb ik met deze site een mogelijkheid iets meer te delen en om mijn publicaties te promoten. Want mijn eerste bundel is nu een feit: ‘De horizon bloeit’ is op 1 mei 2012 verschenen!

4 Responses to Over Frederieke

 1. Mieke says:

  Leuk hoor dat je ook een blog hebt over je gedichten. Ben benieuwd naar de bundel ‘De horizon bloeit’!

 2. pauline says:

  ………..en dan is Het zover, begrijp ik uit de mail.
  Gefeliciteerd met je mooie bundel!!.
  liefs van je nicht(je)

 3. Marian says:

  Spannend. En nu nog een maand wachten…
  Misschien kun je daarover een gedicht schrijven?

 4. Lianne says:

  Ik laat me graag verrassen door je mooie teksten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>